luni, februarie 07, 2011
Cozonac Rosencrantz
Reteta e luata de pe blogul Gabrielei Cara.
- 400 g de faina
- 2 oua intregi
- arome
- un praf de sare
- un pahar mic cu lapte cca.110 ml
- 25 g de drojdie
- 3 linguri de zahar pentru lapte
- 130 g de unt
- 6 linguri de zahar pentru unt
- 10 linguri de zahar pentru caramel
- alune maruntite
- rahat
Cele 10 linguri de zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu el o cratita cu diametru 26 cm(a mea o fost 28 cm). Folositi o cratita de care sa nu va fie mila ca se arde. :)
Intr-un castron punem faina, ouale zaharul vanilat si coaja de portocala
Separat, drojdia se dizolva in laptele usor caldut
si indulcit cu cele 3 linguri de zahar.
Apoi fara sa se lase sa dospeasca, se toarna incet, cate putin
peste faina cu oua si arome amestecate in prealabil.
Se framanta aluatul 10 minute,
pe blatul de lucru, usor infainat.
Se intinde o foaie dreptunghiulara, de cca. 1 cm grosime. Se unge foaia cu amestecul de unt si zahar si se presara deasupra alune macinate si rahat.
Se ruleaza foaia si se taie sulul in 6(eu am taiat in 8) bucati egale
Cele 6(8) bucati se pun in cratita tapetata cu zahar caramel, pastrand o oarecare distanta intre ele
aici dupa ce le lasam la crescut cca 1 ora
se da la cuptor cca 35-40 min
Cand e gata, cozonacul trebuie rasturnat imediat pe un platou, altfel zaharul caramel se intareste si cozonacul nu mai poate fi scos din cratita.
sectiune
Cozonac Rosencrantz
2011-02-07T19:00:00+01:00
bucatariadenysei
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)