joi, iunie 11, 2009

Cornurii cu fondant de mere...



Ingrediente
Pentru cornuri:
-500 g faina
-20 g drojdie
-70 g zahar
-260g lapte
-50 g unt
-sare
-1 ou

Pentru fondant:
-200 gr mere curatate si taiate cubulete
-2 oua
-20 gr zahar
-60 ml smantana
-1 plic zahar vanilat
-15 gr amidon de cartofi sau porumb (se poate inlocui cu 3 ling de gris)
-60 gr unt
-100 ml apa
Mod de preparare:
Drojdia impreuna cu putin lapte caldut,zahar si faina se amesteca si se lasa la dospit..cand a crescut se amesteca toate ingredientele si se framanta pana ce alatul se desprinde de pe maini.Se lasa la 'odihna' o ora.

Preparam fondantul:curatam merele la taiem patratele si impreuna cu zaharul le punem foc pentru a le carameliza,apoi turnam si apa si le lasam pe foc pana ce merele absorb toata apa,api le mixam pana se fac pireu.Lasam la racit.

Separat topim untul si dupa ce so racit adaugam restul ingredientelor si amestecam bine pana devine pasta,adaugam si pireul de mere si le punem la foc cam 10 min amestecand incontinuu...lasam crema sa se raceasca.

Aluatul il impartim in 14 sau in mai mult depinde de marimea care doresti sa iasa cornul(eu am impartit aluatul in 16),si presari faina pe masa si intinzi aluatul in forma dreptunghiulara,apoi jumatate din 'dreptunghi' il lasi intreg si jumatate il tai in fasi,pui crema in jumatatea intreaga si apoi impachetezi.Cornurile se aseaza in tava unsa sau tapetata cu hartie le ungem cu un amestec in ou+lapte+coaja de lamai+portcala si presaram putin zahar,le mai lasam 20 min si apoi le bagam la cuptor.-

reteta preluata de la  Laura Adamache...
Print

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails