luni, noiembrie 14, 2011

Amandine la pahar


Ingrediente:
Briose
12 bucati
4 oua
5 lg suc de portocala(proaspat)
80 gr zahar
200 gr faina
praf de copt

Sirop:
150 ml suc de portocala(proaspat)
50 gr zahar
50 ml apa

Crema

400 ml frisca lichida
200 gr ciocolata
100 gr ciocolata alba
dulceata de zmeura

Mod de preparare:


Briose

Preparam tavitele ptr briose...le ungem cu unt si tapetam cu faina
Separam oualele,batem albusurile spuma,adaugam sucul de portocala,apoi zaharul si galbenusurile..Faina si praful de copt.Punem aluatul in tavitele preparate si dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Crema

Frisca impreuna cu ciocolatile rupte bucatele le punem la foc si amestecam pana ce se topeste toata ciocolata...lasam la racit si apoi batem pana se face o crema pufoasa.

Sirop
Apa si zaharul punem pe foc pana ce zaharul s-a topit,lasam la racit si apoi amestecam cu sucul de portocala.



Asamblarea:
Am taiat fiecare briosa in 3 parti.
Le-am insiropat si apoi am pus blat briosa insiropata in pahar,am adaugat dulceata de zmeura,iar blat briosa insiropata crema de ciocolata,blat briosa insiropata si ornat cu crema de ciocolata ....dam la frigider si servim dupa o ora lasat la rece...
Print

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails