marți, iunie 16, 2009

Otetul de mere

Retete de slabit

Otetul de mere

* Medicament popular cu numeroase intrebuintari, otetul de mere a fost redescoperit si lansat cu mare succes ca metoda terapeutica naturista, de doctorul american D.C. Jarvis. Dar in afara calitatilor lui de medicament, otetul de mere este si un mijloc ideal de slabit. In revista noastra s-a vorbit de multe ori despre el. Revenim acum cu o sinteza completa *

Acidul acetic si sanatatea

In fructele putrede, acidul acetic distruge bacteriile, virusii, ciupercile, parazitii. Aceasta se-ntampla pentru protejarea samburilor, atunci cand marul - de pilda - cade din pom pe pamant. Cand se infecteaza, animalele cauta instinctiv fructele putrezite si le mananca pentru ca acidul acetic le ajuta sa scape de bacterii.

Otetul de mere accelereaza digestia

Otetul de mere stimuleaza activitatea intestinelor, vindeca bolile digestive, elimina - impreuna cu fecalele - grasimile excedentare din organism, astfel ca acestea nu se mai depun.

Otetul de mere curata intestinul

Atunci cand nu ne hranim corect (de ex. prea multe dulciuri si faina alba), mucoasa intestinala se subtiaza din ce in ce mai mult. Ea se degenereaza pana ce se formeaza, din loc in loc, un strat cornos. Drept urmare, miscarea intestinului devine mai lenta. Adeseori, in mucoasa se cuibaresc bacterii sau ciuperci, iar aceasta este pur si simplu distrusa. Urmarea: metabolismul grasimilor se dezechilibreaza, iar moleculele de grasime, in loc sa fie eliminate, se ingramadesc in celulele adipoase. Urmand cura cu otet de mere, intestinul dvs. se curata, este eliberat de bacterii si ciuperci, astfel ca metabolismul grasimilor poate sa functioneze din nou fara probleme.

Otetul de mere produce hormoni care ard grasimile

Otetul de mere accelereaza producerea hormonilor de crestere: doar in felul acesta, topirea grasimilor poate functiona si noaptea la turatie maxima. Pentru a produce hormoni de crestere suficienti, seara trebuie sa consumati alimente bogate in albumina. Daca pe langa acestea beti si un amestec de otet de mere (adica 1 pahar de apa minerala sau de la robinet amestecata cu 1 lingura de otet de mere), albumina va fi descompusa in mod optim. Hormonii de crestere deschid celulele adipoase eliberand grasimile.

Otetul de mere taie foamea

Otetul de mere mentine stabil nivelul glicemiei, ceea ce potoleste senzatia de foame.

Otetul de mere stopeaza enzimele care ingrasa

Otetul de mere blocheaza la nivelul mucoasei bucale semnalele hormonale produse atunci cand mestecam dulciuri. Acestea actioneaza asupra organismului, fiind eliberate enzimele care ingrasa si favorizeaza asimilarea grasimilor.

Otetul de mere face hrana sanatoasa

Dupa o cura cu otet de mere va va fi usor sa alegeti mancaruri usoare, sanatoase, sarace in grasimi. In timpul regimului v-ati familiarizat cu o varietate de gusturi necunoscute inainte, ceea ce va va ajuta sa va abtineti de la "dulce", "sarat" si "gras" (care ingrasa).

CURA CU OTET DE MERE

Cum functioneaza cura de 3 zile cu otet de mere

Important este ca dvs. sa mancati pe zi trei mese principale si doua mese intermediare. Va puteti alege mancarurile, dar sa nu schimbati, ca volum, masa de pranz cu masa de seara.
Retete de slabit
Consumati intotdeauna otet de mere natural (daca este tulbure, cu-atat mai bine), pentru ca doar acesta contine toate substantele active. Preparati-l in casa(Merele, cojile sau cotoarele se taie in bucati mici si se introduc intr-o sticla sau intr-un borcan. Se fierbe apa cu zahar. La un litru de apa se adauga 1 lingura si jumatate de zahar. Se toarna solutia calduta peste fructele maruntite, incat sa le acopere. Se inchide vasul cu un dop si se lasa la loc cald la fermentat circa 4 saptamani. Cand fermentarea a incetat se toarna in sticle, dupa ce a fost filtrat prin mai multe straturi de tifon si, se inchid etans si se pastreaza la loc racoros.) sau cumparati-l de la tarani (apicultori).
Beti inaintea fiecarei mese (deci de 5 ori pe zi) un pahar de amestec de otet de mere cu apa. Ba chiar se recomanda sa beti un pahar si inainte de culcare.

Bauturi permise in timpul curei

Cafea, ceai negru, ceai de plante (fara zahar, doar cu inlocuitori), lapte degresat si apa minerala - respectiv apa de la robinet. Pe langa otetul de mere este bine sa beti pe parcursul zilei inca un litru de lichid.
Print

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails