marți, februarie 15, 2011

Eclere

Preferatele sotzului..asa ca de ziua indragostitilor si-a dorit eclere si eclere am facut

Ingrediente:
160 ml apa
80 ml ulei
200 gr faina
4 oua mici sau 3 oua mari

Mod de preparare:
Apa si uleiul se pun la foc si cand incepe sa fiarba se adauga faina si se ia de pe foc,se omogenizeaza pana aluatul se desprinde de pe marginile oalei.Se lasa la racit,apoi amestecand cu mixerul sau cu lingura de lemn adaugam oualele,unul cate unul,pana ce aluatul sta motz:)
Apoi cu poshul sau cu lingura se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul inchins.
Cand sunt coapte se scot repede pe un gratar si se lasa la racit....apoi se taie in doua.



Crema

500 ml lapte
8 lg zahar
8 lg faina
300 gr unt
esenta de lamaie
cacao(atunci cand vrem eclere cu crema neagra)
Se amesteca laptele cu faina si zaharul,se pun la foc si se amesteca pana se ingroasa se adauga untul si se ia de pe foc...amestecam pana ce untul este bine incorporat.Lasam la racit si apoi adaugam esenta de lamaie.


Se umple cojile cu crema si se glazureaza dupa imaginatie cu ciocolata ...








Print

2 comentarii:

violette spunea...

Ce faine sunt...si tare apetisante!

o zi frumoasa!

Nela spunea...

Michelle ,tu sti favoritele mele.Arata super

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails