sâmbătă, martie 05, 2011

Amandine II




Ingrediente :

Blat:
6 oua
300 gr zahar
250 gr faina
50 gr cacao
6 lg apa
praf de copt

Crema:
400 gr ciocolata cu lapte
500 ml frisca lichida

Sirop

6 lg zahar
1 l apa
rom
2 pliculete nes

Glazura:

200 gr ciocolata amaruie
150 ml frisca lichida

Mod de preparare:
Blat:
Se separa oualele.Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul si apa,se adauga galbenusurile si apoi faina cacao si praful de copt.
Se da la cuptor pana trece testul scobitori.

Crema:

Ciocolata se topeste in 400 ml frisca,se lasa la rece..recomendat sa se faca crema seara si sa se lase la rece pana dimineata
Apoi se bate spuma si se mai adauga 100 ml frisca.

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul,se adauga apa si se fierbe pana ce zaharul s-a topit.Se adauga nesul si se lasa la racit apoi se adauga romul

Glazura:
Se prepara dupa ce avem prajitura asamblata
Se topeste ciocolata in frisca si doar un pic se lasa la rece

Asamblarea:
Blatul se taie in doua.Se aseaza blat se insiropeaza cu jumate din sirop,adaugam crema apoi blat si insiropam..Dam la rece 30 min apoi proportionam prajitura si glazuram fiecare felie in parte..


Print

3 comentarii:

Lia spunea...

Superbe,insiropate,delicioase.
Am salvat reteta.
Must do it.:)

Nela spunea...

Hmm delicioase amandinele! te pup
La multi ani Denisei!

Alynusa spunea...

arata superrr
La multi ani Denysei!

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails