joi, octombrie 15, 2009

Placinta cu dovleag/branza


Ingrediente pentru aluat:
2 ou
6 lg zahar
200 ml ulei
400 ml apa
un pic de sare
drojdie cat o nuca
faina cat cuprinde
50 gr margarina/unt

am facut un aluat din toate ingredientele (fara unt) si l-am impartit in doua.

fiecare bucata se intinde si apoi se unge cu unt topit ,se ruleaza si se da la frigider,pana ce pregatim dovleagul.



Curatim dovleagul,il dam pe razatoarea mare,scurgem zeama si o pastram.
Intr-o cratita punem cateva lg de zahar si il caramelizam,adaugam din sucul de dovleag(mai pastrati 3 lg)si apoi adaugati dovleagul ras si mai lasati 5 min pe foc.
intindem o foaie cat tava apoi punem dovleagul,pe deasupra ori intindeti o foaie ori ornati cu fasi de aluat.

Bagati la cuptor...dar inainte ungeti cu sucul de dovleag si presarati zahar(nu mult).
cand e gata pudrati cu zahar vanilat!


___
Cu acelasi aluat dar umplutura de urda:
urda
zahar
un ou
cocos
coaja de portocala
stafide
mmmmm a iesit super buna...


Print

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails