duminică, februarie 13, 2011

Prajitura televizor



am vazut aceasta prajitura acum mult timp pe blogul Dulciuri fel de fel si am hotarat sa o fac si eu...
DELICIOASA!

Ingrediente:
Blat maro:
250 g faina
5 oua
120 g unt
120 g zahar
150 ml lapte
3 linguri cacao
praf de copt

Se separa ouale,galbenusurile,untul la temperatura camerei ,zaharul,untul,cacao,faina si praful de copt se amesteca apoi se adauga albusurile batute spuma:




se imparte in doua si se coace doua blaturi (aceste ingrediente sunt ptr tava de 25/35 cm)

Pentru blatul de pandispan avem nevoie de:

4 oua
4 linguri apa
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 praf copt

Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu zaharul si apa,apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.
La sfarsit faina amestecata cu praful de copt.


Crema:
500 ml lapte
8 lg zahar
8 lg faina
300 gr unt
esenta de lamaie

Se amesteca laptele cu faina si zaharul,se pun la foc si se amesteca pana se ingroasa se adauga untul si se ia de pe foc...amestecam pana ce untul este bine incorporat.Lasam la racit si apoi adaugam esenta de lamaie.

Sirop
500 ml apa
5 lg zahar

Punem zaharul la caramelizat si apoi adaugam apa..lasam la racit

mai avem nevoie de dulceata de capsuni sau de care doriti

Asamblarea:
Blat negru,sirop,jumatate din crema,ungem blatul alb cu dulceata si il adaugam peste crema cu partea unsa de dulceata,insiropam adaugam iar dulceata,crema si blat negru,sirop.Daca doriti puteti glazura cu ciocolata topita....
Merita incercata..e delicioasa

Print

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails