miercuri, februarie 09, 2011
Gogosi pufoase
Ingrediente:
500 g faina
25 g drojdie
150 ml lapte cald
70 g zahar
2 oua
15 ml rom(NU AM AVUT)
30 ml ulei
sare
vanilie
coaja de la o lamaie
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia si cu 2-3 linguri faina,apoi se lasa la dospit.
Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, romul, uleiul, sarea, vanilia si coaja de lamaie se pun intr-o craticioara pe foc.Se amesteca cu telul pana frige putin la deget.
Se amesteca cu maiaua, apoi se pune treptat restul de faina si se framanta bine pana nu se mai lipeste
Se mai framanta putin cu niste ulei caldut ca la cozonaci
Se lasa sa creasca 40 minute la cald. Se imparte in 3.Fiecare parte se intinde in foi de 1 cm grosime si se taie in forma dorita. Se mai lasa putin pe masa la crescut si apoi se prajesc.
sursa retetei
Gogosi pufoase
2011-02-09T07:56:00+01:00
bucatariadenysei
gogosi|
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)