miercuri, martie 10, 2010

Papanasi fierti

Ingrediente:
500 gr branza dulce de vaca
125 gr gris
2 lg zahar
vanilie
3 oua

50 gr unt
100 gr pesmet
2 lg zahat

apa
rom


Mod de preparare:
Branza se amesteca cu grisul,apoi se adauga zaharul si vanilia.
 Se adauga si oualele pe rand.Se lasa jumatate de ora la odihna.
 Se pune apa la fiert impreuna cu rom
Intr-o tava larga topiti untul
 si adaugati pesmetul si la foc mediu il prajiti pana se face auriu.
 Stingeti focul si adaugati zaharul.
Cu mainile umede, din amestecul de branza modelati bile micute,
Cand apa fierbe da-ti focul pe minim si asteptati ca apa sa nu mai clocoteasca. In acel moment puteti adauga in oala papanasi pana acoperiti fundul oalei cu ei.
Papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata.
Ii scoateti cu ajutorul unei palete cu gauri si ii aruncati direct in tava cu pesmet
 pe care o scuturati bine cu miscari orizontale fata-spate astfel incat papanasii sa se rostogoleasca si sa se acopere singuri de pesmet.

sursa:aici
Print

2 comentarii:

Miha spunea...

Arata super tare! Tb. sa-i prestez numaidecat!
Te rog sa vii sa culegi si premiile de pe blogul meu ca le meriti;)!

Bucataria-Paradis spunea...

Arata foarte bine si tare deliciosi.N-am pus niciodata nimic in apa care fierbe,dar iti multumesc pentru ideea cu esenta de rom.Vineri seara vreau sa-i prestez.Vin cu impresi.Multumesc.

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails