Ingrediente aluat:
o cana de apa(cana mea e de 300 ml)
2 cani ulei
un cub de drojdie(45 gr)
un praf de copt (optional)
2 lg zahar
sare
faina aproximativ 1 kg
coaja de la o lamaie
umplutura
dovleac
zahar
scortisoara
amidon
Glazura
zahar pudra
Mod de preparare:
se amesteca cana cu apa cu o cana de ulei,drojdie,sare ,zahar,praf de copt,sare ,coaja de lamaie si jumate din faina
se framanta si se adauga faian pana obtinem un aluat bine legat
din cana de ulei si faina se face un amestec ca o smantana
se imparte aluatul in doua se intinde foaie se unge cu jumate din smantana si se ruleaza..se repeta operatiunea si cu cealalta jumate de aluat..se lasa 30 min sa se odihneasca
Curatim si razuim dovleacul,il punem la foc impreuna cu zahar(depinde de cat de dulce il doriti) si cand s-a inmuiat adaugam scortisoara si 1 lg de amidon.
intindem foaie de aluat o punem in tava adaugam din dovleag,
adaugam alta foaie de aluat
si dam la cuptor pana se coace..cca 30 min.pudram cu zahar vanilat
din acelasi aluat se poate face si cornulete cu rahat
sau placinta cu mere
Un comentariu:
Iar placinta asta tare bine mai arata!Mmm...ce pofta mi-ai facut!
Trimiteți un comentariu