Ingrediente blat:
8 oua
16 lg zahar
16 lg faina
4 lg cacao
4 lg ulei
praf de copt
Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,uleiul si la urma faina amestecata cu praful de copt si cacao.Se aseaza compozitia in tava de la aragaz(mare),tapetata cu hartia de copt si se da la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitori.Apoi rasturnam blatul peste un prosop ud si rulam cu grija,lasam asa pana se raceste.
Pentru mai multe informati despre taierea blatului si asamblarea tortului click aici
Sirop
200 gr zahar
300 ml apa
coaja la o portocala
Se caramelizeaza zaharul si inainte de a adauga apa punem coaja de portocala rasa,lasam sa fiarba 5 min sa lasam la racit.
Crema:
1 l frisca
500 gr mascarpone
150 gr zahar
fructe:banane,kiwi,portocale,ananas,capsuni
Se bate bine mascarponele cu zaharul
Frisca se bate batz
Fructele se taie bucatele
Se amesteca frisca cu mascarpone si fructele si gata crema.
Se asambleaza tortul,se orneaza cu frisca si cu flori din Pasta marshmallow,in cazul meu..