vineri, septembrie 25, 2009

Paine de casa


Ingrediente:1 kg faina
2 cuburi drojdie
apa cat cuprinde
sare dupa gust
5 lg ulei.

Mod de preparare:
Faina se amesteca cu sarea si cu maiaua facuta din drojdie.Se adauga apa calduta cat sa se faca un aluat moale dar sa il poti 'manevra',se adauga si uleiul.



Se lasa aluatul obtinut la crescut cam 30 min,dupa care se imparte aluatul in doua,si apoi fiecare parte in 3.se impleteste si se pune in tava ..se mai lasa 30 min pentru a creste.Se coace la cuptorul incalzit in prealabil cca 1 o ora.





Print

3 comentarii:

Emy spunea...

As fi curios sa gust. Mami meu face o paine de casa grozava...este renumita pentru asta....dar si cea din poze arata foarte bine:D

Anonim spunea...

emy te rog sa ne trimiti reteta cum face mama ta painea

lena spunea...

Emy te rog sa ne spui reteta dupa care face mama ta painea

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails