Ieri ,duminica,am fost impreuna cu familia si cu prietenii nostri Gigi si Rely la cules de ghebe...si am gasit..yhuuu
am cules 22 kg....va las in compania fotografiilor!
Eu nu am fost la cules dar am rugat un prieten foarte bun sa-mi aduca ghebe pentru doua borcane de 800 gr ,mi-a adus un sac... Toata ziua m-am luptat cu ele ,invingator la puncte am fost eu ,evident ,am pus ghebele acolo unde le este locul ,la borcan cu sare,ulei si otet simplu .Asa stau mai bine iar cand doresti sa consumi ,iei un borcan ,il desfaci si-ti zici ca acum le-ai cules.
eu le-am fiert...si acum stau si ma gandesc cum sa le conserv am facut cateva borcane tocate si calite...dar as vrea sa pun cateva si asa intregi...spune-mi te rog mai exact cum le-ai facut tu...
Pentru a vedea daca sunt bune ,pun in apa in care le fierb :2 cartofi ,doua capatani de usturoi si sare .Daca usturoiul s-a inverzit,clar nu sunt bune ghebele iar cartoful ii ia din aciditate .Dupa ce le-am dat intr-un clocot,le pun in strecuratoare si le las la scurs ,apoi le bag in borcan cu :un rand de ghebe ,un strat de sare grunjoasa,repet aceasta operatie pana la umplerea borcanului ,apoi pun ulei ~5 linguri de lemn si restul pana la umplere ,pun otet.Sunt atat de gustoase ... Mai am o reteta la sare :fac la fel ca in reteta de mai sus doar ca pun numai sare ,fara otet si ulei . Te pup . Abia astept sarbatorile de iarna ...
5 comentarii:
Eu nu am fost la cules dar am rugat un prieten foarte bun sa-mi aduca ghebe pentru doua borcane de 800 gr ,mi-a adus un sac...
Toata ziua m-am luptat cu ele ,invingator la puncte am fost eu ,evident ,am pus ghebele acolo unde le este locul ,la borcan cu sare,ulei si otet simplu .Asa stau mai bine iar cand doresti sa consumi ,iei un borcan ,il desfaci si-ti zici ca acum le-ai cules.
eu le-am fiert...si acum stau si ma gandesc cum sa le conserv
am facut cateva borcane tocate si calite...dar as vrea sa pun cateva si asa intregi...spune-mi te rog mai exact cum le-ai facut tu...
Pentru a vedea daca sunt bune ,pun in apa in care le fierb :2 cartofi ,doua capatani de usturoi si sare .Daca usturoiul s-a inverzit,clar nu sunt bune ghebele iar cartoful ii ia din aciditate .Dupa ce le-am dat intr-un clocot,le pun in strecuratoare si le las la scurs ,apoi le bag in borcan cu :un rand de ghebe ,un strat de sare grunjoasa,repet aceasta operatie pana la umplerea borcanului ,apoi pun ulei ~5 linguri de lemn si restul pana la umplere ,pun otet.Sunt atat de gustoase ...
Mai am o reteta la sare :fac la fel ca in reteta de mai sus doar ca pun numai sare ,fara otet si ulei .
Te pup .
Abia astept sarbatorile de iarna ...
TOATE GHEBELE SA FIE INTREGI !
Ohhh ce frumoase si bune sint,mai ales murate!
Te asteapta un premiu la mine!
XOXO
Trimiteți un comentariu