Ingrediente:
2 oua,150 ml ulei,200 gr zahar(daca va place mai dulce puneti mai mult,300 ml lapte,drojdie 90 gr,400 ml apa clocotita,sare,stafide ,jumate kg rahat,faina cat cuprinde..cca 1,5 kg,coaja de la o portocala si de la o lamaie.
sirop:3 lg zahar,1 lg apa.
nuca cocos
Mod de preparare:
Faina se opareste cu apa clocotita,Preparam drojdia.apoi adaugam
peste faina,adaugam si celelalte ingrediente inclusiv rahat si
stafide,framantam bine ..trebuie sa ne iasa un aluat
moale...lipicios.lasam 10 min sa se odihneasca ,apoi il punem in 2 tavi
de cozonac..sau in ce doriti si il lasam cc 30 min,apoi il coacem la
foc mediu cca 40 min.
facem un sirop din ingrediente..si gand scoatem panetonele din cuptor il ungem cu siropul si il pudram cu nuca cocos.
2 oua,150 ml ulei,200 gr zahar(daca va place mai dulce puneti mai mult,300 ml lapte,drojdie 90 gr,400 ml apa clocotita,sare,stafide ,jumate kg rahat,faina cat cuprinde..cca 1,5 kg,coaja de la o portocala si de la o lamaie.
sirop:3 lg zahar,1 lg apa.
nuca cocos
Mod de preparare:
Faina se opareste cu apa clocotita,Preparam drojdia.apoi adaugam
peste faina,adaugam si celelalte ingrediente inclusiv rahat si
stafide,framantam bine ..trebuie sa ne iasa un aluat
moale...lipicios.lasam 10 min sa se odihneasca ,apoi il punem in 2 tavi
de cozonac..sau in ce doriti si il lasam cc 30 min,apoi il coacem la
foc mediu cca 40 min.
facem un sirop din ingrediente..si gand scoatem panetonele din cuptor il ungem cu siropul si il pudram cu nuca cocos.
Un comentariu:
Me gusta!! se ve jugoso y delicioso.
Besos
Trimiteți un comentariu