duminică, februarie 07, 2010

Prajitura bicolora cu fructe(Michelle)

Din prea multa pofta de ceva dulce..si ceva nou...am ''incropit'' aceasta prajitura
DSC01817.JPG
Blatul e cel de aici doar ca am mai inmultit ingredientele:
4 cani faina(cana de 250 ml)
500 ml apa
200 ml ulei
1 cana zahar
un praf de copt
un plic zahar vanilat
2 lg cacao

Crema
500 ml frisca hulala
100 gr ciocolata

Fructe:
1 banana
3 madarine
2 lg cocos

sirop
500 ml apa
100 gr zahar
1 mandarina

Mod de preparare:
toate ingrediente inafara de cacao se amesteca pana se face o pasta omogena,se imparte in doua compozitia si in una din ele se adauga cacao.
Se tapeteaza o tava si se aseaza o ling compozitie alba,una neagra pana terminam compozitia
DSC01783.JPG
DSC01784.JPG
DSC01785.JPG
dam la cuptor preincalzit cca 40 min.
DSC01800.JPG
facem siropul,punem la foc apa si zaharul,razuim coaja de la mandarina si adaugam si mandarina fara coaja in apa,lasam sa fiarba,apoi strecuram si lasam la racit.
Batem frisca batz,laum un sfert din ea si o amestecam cu ciocolata topita
DSC01786.JPG
aici avem cele doua creme
DSC01790.JPG
  preparam fructele ,le taiem si le amestecam cu 2 lg de cocos
DSC01798.JPG
Asamblare:
taiem blatul in doua
DSC01803.JPG
insiropam,adaugam jumatate din crema alba,fructele, crema cu ciocolata
DSC01806.JPG
,blatul insiropat,crema alba,razuim ciocolata si ornam cu ceva fructe!
DSC01809.JPG

DSC01813.JPG
DSC01814.JPG
Print

3 comentarii:

Anonim spunea...

Arata super,felicitari
Merita incercata reteta!

bucatariadenysei spunea...

multumesc ,Vera!

da'mely spunea...

super! si nici greu de facut...eu sunt incepatoare. multumesc pentru retete!

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails