Rozmarin, cimbru, anason verde, marar... Un ospat pentru papilele gustative, aceste ceaiuri va pot ajuta sa va pastrati sau sa dobanditi silueta si greutatea ideala, mai ales acum cand vine perioada vacantelor la mare. Parfumate si tonice, aceste bauturi se degusta reci pentru a nu fi un chin mai ales in perioada calduroasa din timpul verii. Usor de preparat, ceaiurile sunt compuse din plante stimulante care dreneaza organismul si faciliteaza pierderea kilogramelor. Ceaiul este un aliat de incredere in lupta cu kilogramele in plus, deoarece favorizeaza arderile din organism, insa tine cont de faptul ca nu poti slabi mancand mult si fara sa faci gimnastica.
Aprovizionati-va din timp Profitati inca de acum de momentele in care mergeti la cumparaturi pentru a achizitiona plante proaspete pe care le veti folosi la prepararea ceaiurilor: menta, lamai, cimbru, cimbrisor, salvie de camp etc. De asemenea puteti culege frunze de frag si de zmeur daca acesti arbusti au crescut in gradini si au fost feriti de poluare (frunzele trebuie sa fie intregi si fara pete). Ceaiul de soc este recomandat la inceputul regimului de slabire, avand rolul de a optimiza diureza. Pune trei lingurite de flori uscate si maruntite la o ceasca de apa clocotita. Lasa vasul acoperit zece minute si bea 3-5 cesti pe parcursul unei zile.
Pentru a pastra plantele proaspete cat mai mult timp, acoperiti-le cu o carpa si puneti-le in cutia speciala pentru legume din frigider: le puteti conserva trei sau patru zile. Sau prindeti-le cu o sforicica asemeni unui buchet de flori si puneti-le intr-un pahar mare cu apa, insa intr-un loc rece, ferit de soare.
Regulile prepararii ceaiului - Preparati dozele pentru ceai cu mare atentie.- Puteti bea trei sau patru cani de ceai pe zi, cel putin pe durata unei luni. - Daca vreti sa nu fie extrem de aromat, bagati ceaiul in frigider inainte de a-l bea (acoperiti-l pentru a nu-si pierde principiile active) sau adaugati un bucata de gheata in cana de ceai. - Daca un ceai vi se pare prea puternic la gust, diluati-l cu putina apa rece, suc de fructe sau legume (rosii, morcovi sau cocktail de legume). -
Evitati sa puneti zahar in ceai, caci nu va mai avea acelasi efect deoarece zaharul ingrasa.
Aprovizionati-va din timp Profitati inca de acum de momentele in care mergeti la cumparaturi pentru a achizitiona plante proaspete pe care le veti folosi la prepararea ceaiurilor: menta, lamai, cimbru, cimbrisor, salvie de camp etc. De asemenea puteti culege frunze de frag si de zmeur daca acesti arbusti au crescut in gradini si au fost feriti de poluare (frunzele trebuie sa fie intregi si fara pete). Ceaiul de soc este recomandat la inceputul regimului de slabire, avand rolul de a optimiza diureza. Pune trei lingurite de flori uscate si maruntite la o ceasca de apa clocotita. Lasa vasul acoperit zece minute si bea 3-5 cesti pe parcursul unei zile.
Pentru a pastra plantele proaspete cat mai mult timp, acoperiti-le cu o carpa si puneti-le in cutia speciala pentru legume din frigider: le puteti conserva trei sau patru zile. Sau prindeti-le cu o sforicica asemeni unui buchet de flori si puneti-le intr-un pahar mare cu apa, insa intr-un loc rece, ferit de soare.
Regulile prepararii ceaiului - Preparati dozele pentru ceai cu mare atentie.- Puteti bea trei sau patru cani de ceai pe zi, cel putin pe durata unei luni. - Daca vreti sa nu fie extrem de aromat, bagati ceaiul in frigider inainte de a-l bea (acoperiti-l pentru a nu-si pierde principiile active) sau adaugati un bucata de gheata in cana de ceai. - Daca un ceai vi se pare prea puternic la gust, diluati-l cu putina apa rece, suc de fructe sau legume (rosii, morcovi sau cocktail de legume). -
Evitati sa puneti zahar in ceai, caci nu va mai avea acelasi efect deoarece zaharul ingrasa.