vineri, iunie 12, 2009

Prajitura Deny

Ingrediente blat:
6 oua
12 lg zahar
12 lg faina
1plic zahar vanilat
o lingurita praf de copt

Ingrediente creme:
un plic crema de vanilie
300 gr frisca
sirop de capsuni(pentru insiropare)

Glazura
1 borcan gem de capsuni

Mod de preparare

Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri,galbenusul + zahar + vanilie amestecam bine,apoi batem albusurile spuma si le incorporam cu crema de galbenusuri,adaugam si faina+ praf de copt si turnam compozitia intr-o tava tapetata.Bagam la cuptor 25 min...facem testul cu scobitoarea.Scoatem blatul cand este copt si il lasam la racit,apoi il taiem in doua.

Crema:
preparam crema exact cum scrie pe plic.Pregatim si frisca.

Glazura:
Gemul de capsuni il rasturnam intr-o oala si il punem la foc si daca e nevoie le mai mixam pentru a avea o glazura fina.

Insiropam blatul (partea de jos)punem stratul de crema de vanilie,apoi stratul de frisca,asezam si partea celalalta de blat ,insiropam si turnam gemul caldut...punem prajitura la frigier....
Print

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails