Ingrediente blat:
6 oua
12 lg zahar
12 lg faina
1plic zahar vanilat
o lingurita praf de copt
Ingrediente creme:
un plic crema de vanilie
300 gr frisca
sirop de capsuni(pentru insiropare)
Glazura
1 borcan gem de capsuni
Mod de preparare
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri,galbenusul + zahar + vanilie amestecam bine,apoi batem albusurile spuma si le incorporam cu crema de galbenusuri,adaugam si faina+ praf de copt si turnam compozitia intr-o tava tapetata.Bagam la cuptor 25 min...facem testul cu scobitoarea.Scoatem blatul cand este copt si il lasam la racit,apoi il taiem in doua.
Crema:
preparam crema exact cum scrie pe plic.Pregatim si frisca.
Glazura:
Gemul de capsuni il rasturnam intr-o oala si il punem la foc si daca e nevoie le mai mixam pentru a avea o glazura fina.
Insiropam blatul (partea de jos)punem stratul de crema de vanilie,apoi stratul de frisca,asezam si partea celalalta de blat ,insiropam si turnam gemul caldut...punem prajitura la frigier....
6 oua
12 lg zahar
12 lg faina
1plic zahar vanilat
o lingurita praf de copt
Ingrediente creme:
un plic crema de vanilie
300 gr frisca
sirop de capsuni(pentru insiropare)
Glazura
1 borcan gem de capsuni
Mod de preparare
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri,galbenusul + zahar + vanilie amestecam bine,apoi batem albusurile spuma si le incorporam cu crema de galbenusuri,adaugam si faina+ praf de copt si turnam compozitia intr-o tava tapetata.Bagam la cuptor 25 min...facem testul cu scobitoarea.Scoatem blatul cand este copt si il lasam la racit,apoi il taiem in doua.
Crema:
preparam crema exact cum scrie pe plic.Pregatim si frisca.
Glazura:
Gemul de capsuni il rasturnam intr-o oala si il punem la foc si daca e nevoie le mai mixam pentru a avea o glazura fina.
Insiropam blatul (partea de jos)punem stratul de crema de vanilie,apoi stratul de frisca,asezam si partea celalalta de blat ,insiropam si turnam gemul caldut...punem prajitura la frigier....