Ingrediente:
dovlegel
ceapa
morcov
soia granule
ardei
sare
ulei
telemea sau cascaval
delikat
rosii
pesmet
Mod de preparare:
Dovlegei se curata de coaja si se taie in doua pe lungime,se scobesc de miez.Ceapa marunt tocata+morcovul dat pe razatoare si ardeiul taiat cubulete se pune la foc cu un pic de ulei,dupa 10 min se adauga soia granule si apa.lasam sa fiarba cam 10 min,cu aceasta umplutura umplet dovlegelul.Rosiile se dau pe razatoare si se pun la foc cu un pic de ulei,se lasa 10 min dupa care se adauga pesmet.aceasta compozitie punem peste umplutura din dovlegel.Asezam dovlegei intr-o tava,punem apa+delikat in tava cam pana la jumatatea lor si ii bagam la cuptor.dupa 10 min punem ulei si oregano.cand sunt aproape gata razuim telemeaua sau cascavalul peste ei si mai lasam pana se rumenesc.
Pofta mare!
dovlegel
ceapa
morcov
soia granule
ardei
sare
ulei
telemea sau cascaval
delikat
rosii
pesmet
Mod de preparare:
Dovlegei se curata de coaja si se taie in doua pe lungime,se scobesc de miez.Ceapa marunt tocata+morcovul dat pe razatoare si ardeiul taiat cubulete se pune la foc cu un pic de ulei,dupa 10 min se adauga soia granule si apa.lasam sa fiarba cam 10 min,cu aceasta umplutura umplet dovlegelul.Rosiile se dau pe razatoare si se pun la foc cu un pic de ulei,se lasa 10 min dupa care se adauga pesmet.aceasta compozitie punem peste umplutura din dovlegel.Asezam dovlegei intr-o tava,punem apa+delikat in tava cam pana la jumatatea lor si ii bagam la cuptor.dupa 10 min punem ulei si oregano.cand sunt aproape gata razuim telemeaua sau cascavalul peste ei si mai lasam pana se rumenesc.
Pofta mare!