joi, iunie 16, 2011

Prajitura cu crema de lamaie si dulceata de zmeura


Ingrediente blat:
2 oua mari
100 gr zahar(se poate si cu 80 gr)
100 gr faina
1 lg apa
1 varf de cutit praf de copt
1 lg coaja de lamaie

Se separa oualele,albusurile se bat spuma,se adauga apa,apoi zaharul si se mixeaza pana se dizolva zaharul,se adauga galbenusurile,faina,praful de copt si coaja de lamaie.Se tapeteaza o tava(36 X 25)cu hartie de copt si turnam compozitia si dam la cuptorul incalzit cca 15 min.
Facem 3 blaturi...

Ingrediente Crema:

1 l lapte soia sau vaca
3 plicuri budinca vanilie
zeama la 1-2 lamai
10 lg zahar
250 gr unt

Amestecam laptele cu praful de budinca si 5 lg zahar si punem la foc amestecand incontinu pana ce se ingroasa.
Lasam la racit
Untul il mixam cu 5 lg zahar pana se face spuma,apoi adaugam din budinca,apoi adaugam zeama de lamaie.

Mai avem nevoie de 2 borcanele de dulceata de zmeura


Asamblarea


Primul blat il ungem cu un borcan de dulceata de zmeura,
apoi jumate din crema,
adaugam blat si il ungem cu celalalt borcan de zmeura,
adaugam crema ramasa si asezam ultimul blat
...se poate orna cu crema,frisca sau pur si simplu cu zahar pudra...
Lasam prajitura de pe o zi pe alta apoi proportionam si servim...un deliciu
Print

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails