Ingrediente:
Aluat:(pentru 2 cozonaci)
50 gr unt topit si racit
300 ml lapte caldut
1 ou mic
4 linguri de zahar
un varf sare
un plic de budinca cu gust de frisca
500 gr faina
drojdie cat o nuca mai mare
Umplutura:
300 gr stafide
500 gr branza dulce
1,2 ou
gris
coaja de lamaie
zahar dupa gust
Glazura:
2 lg zahar
unt topit
zeama de lamaie
Mod de preparare:
Ingredientele de la aluat se amesteca si se framanta.Se lasa la dospit circa o ora.Pentru umplutura se amesteca ingredientele si grisul se adauga daca e necesar(adik daca e prea moale umplutura).
Se imparte aluatul in 4 bucatzi,fiecare bucata se intinde destul de subtire dupa care se unge cu un sfert din umplutura si se ruleaza.Apoi fiecare se taie pe lungime pana la jumatate si apoi se impletesc .Se mai lasa la crescut 30 min,dupa care se coc .Pofta mare!
Aluat:(pentru 2 cozonaci)
50 gr unt topit si racit
300 ml lapte caldut
1 ou mic
4 linguri de zahar
un varf sare
un plic de budinca cu gust de frisca
500 gr faina
drojdie cat o nuca mai mare
Umplutura:
300 gr stafide
500 gr branza dulce
1,2 ou
gris
coaja de lamaie
zahar dupa gust
Glazura:
2 lg zahar
unt topit
zeama de lamaie
Mod de preparare:
Ingredientele de la aluat se amesteca si se framanta.Se lasa la dospit circa o ora.Pentru umplutura se amesteca ingredientele si grisul se adauga daca e necesar(adik daca e prea moale umplutura).
Se imparte aluatul in 4 bucatzi,fiecare bucata se intinde destul de subtire dupa care se unge cu un sfert din umplutura si se ruleaza.Apoi fiecare se taie pe lungime pana la jumatate si apoi se impletesc .Se mai lasa la crescut 30 min,dupa care se coc .Pofta mare!