duminică, decembrie 27, 2009

Semilune


O prajitura migaloasa dar super buna!
 Ingrediente:
  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 lg apa,
  • 12 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 2 lg cacao
  • praf de copt
  • Crema:
  • 800 ml lapte
  • 6 lg zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 250 gr unt
  • nuca de cocos
 Mod de preparare:
Facem crema: se fierbe laptele cu zaharul se adauga budinca,iar cand se raceste se adauga untul.
Blatul: Se separa oualele, galbenusurile impreuna cu zaharul se omogenizeaza, iar albusurile se bat spuma cu apa.
Se unesc cele doua compozitii, se adauga faina , praful de copt si cacao.
Se da la cuptor, iar ca sa ne dam seama ca e gata facem testul cu scobitoarea (se inteapa cu scobitoarea, iar daca aceasta iese curata, inseamna ca e gata)
Dupa ce se coace si se raceste se taie in forma de semiluna,cu ajutorul unui pahar.

Semiluna se taie pe din doua

se unge cu crema pe dinauntru si roata pe dinafara,

iar apoi se dau marginile unse cu crema prin nuca de cocos...



Print

4 comentarii:

LF spunea...

mmm,delicioase!

Unknown spunea...

Ce bine arata!Cred ca sant delicioase!

I-ti doresc, un an nou fericit!!!

furnicuta boscodina spunea...

Arata de milioane, delicioase ! :)
Distractie faina de Revelion si un An Nou plin numai cu lucruri bune!

felis spunea...

Mmmm... ce bine arata... si nu e greu deloc... Felicitari...

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails