1 ou
2 galbenusuri
85 gr unt
200 gr faina
80 gr zahar
3 lg miere
100 ml smantana lichida
un praf de copt
400-500 gr smochine
Mod de preparare:
Untul moale se freaca cu zaharul,se adauga mierea,galbenusurile si apoi oul intreg si smantana lichida,omogenizam.
Se da drumul la cuptor.
adaugam faina si praful de copt.
taiem smochinele in patru,dupa ce le spalam si uscam.
tapetam o tava,adaugam jumatate din compozitie
smochinele2 galbenusuri
85 gr unt
200 gr faina
80 gr zahar
3 lg miere
100 ml smantana lichida
un praf de copt
400-500 gr smochine
Mod de preparare:
Untul moale se freaca cu zaharul,se adauga mierea,galbenusurile si apoi oul intreg si smantana lichida,omogenizam.
Se da drumul la cuptor.
adaugam faina si praful de copt.
taiem smochinele in patru,dupa ce le spalam si uscam.
tapetam o tava,adaugam jumatate din compozitie
si apoi celalalta jumatate din compozitie
ornam cu cateva smochine taiate rondele
.si dam la cuptor cca 40 min.se pudreaza cu zahar vanilat.
reteta preluata de pe RC