joi, noiembrie 10, 2011

Prajitura cu crema de portocale si dulceata de zmeura


Ingrediente:

Blat
6 oua
6 linguri suc de portocala proaspat
100 gr zahar
praf de copt
300 gr faina

Sirop:

100 ml apa
100 gr zahar
100 ml suc de portocala proaspat

Crema:

600 ml frisca lichida
100 gr zahar
2 portocale

450 gr dulceata de zmeura

Mod de preparare:
Blat:

Se separa oualele,albusurile se bat batz,se adauga zaharul, sucul de portocala si galbenusurile.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie.
Se da la cuptorul incalzit pana trece testul scobitori.
Se lasa la racit si apoi se taie in 3.

Sirop

Apa si zaharul se pune la foc pana se topeste zaharul.Se lasa la racit si apoi se adauga sucul de portocala.

Crema:
Portocalele se curata de coaja,samburi si pielite..si se face pasta.
Frisca se bate batz cu zaharul si apoi se adauga pasta de portocala.

Asamblarea:
Blat,sirop,crema de portocale,blat,sirop,dulceata de zmeura,blat sirop si restul de crema de portocale...
E o prajitura parfumata ,fina si delicioasa!
Print

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails